Jak se co dělá

Čerstvá petržel i v zimě

Listová petrželPro přípravu jídel je neocenitelná petržel. V letním období je získání čerstvé přísady do jídel snadné, v zimě je její dostupnost obtížnější. Proto listovou i kořenovou petržel zasadíme do kořenáčů a celou zimu ji můžeme průběžně sklízet. Rostliny vyryjeme ze země a co nejrychleji umístíme do květináče, protože na vzduchu jejich kořeny trpí.

Kořenovou petržel sázíme tak hluboko, jak rostla v zemi před vyjmutím.

 

Nať kořenové petržele bývá považována za aromatičtějšíDo jednoho květináče zasadíme co nejvíce rostlin, abychom mohli sklízet dostatek čerstvé natě. Rostliny kořenové petržele vysazujeme na vzdálenost pěti centimetrů, u listové postačí vzdálenost tři centimetry. Pak vložíme osázené kořenáče až po okraj do volné půdy a důkladně zalijeme, aby řádně zakořenily. Rostliny necháme mírně přejít mrazem (budou lépe obrážet) a následně přeneseme do chladnější místnosti v domě, kde můžeme celou zimu sklízet čerstvou nať do jídel.

Sdílet
 

LUNÁRNÍ kalendář

2017

29

duben

Svátek má Robert

Ve dnech Blíženců nezaléváme pokojové rostliny.

Zvěrokruh

Po celý den je Měsíc ve znamení Blíženců

vychází

zapadá

04:42

19:17

07:10

22:57

Fanděte nám na facebooku
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Doporučujeme

ZK_2017_3DZde v prodeji

  • Banner

Partneři

  • Banner
  • Dřevostavby
  • Banner