Jak se co dělá

Šípková marmeláda

Šípková marmeládaO právě dozrávající šípky se můžeme podělit s ptáky, pro které jsou tyto plody vítanou zimní potravou, a připravit si chutnou a jemnou marmeládu. Zralé plody zbavíme stopek a zbytků po květu, přepůlíme a zalijeme vodou, aby plody byly zcela ponořené. Vaříme asi půl hodiny, dokud plody nezměknou.

Hmotu propasírujeme nebo pomeleme, přidáme cukr (na 100 g hmoty asi 60 g cukru), několik hřebíčků a jedno oloupané, rozkrájené menší jablko. Znovu povaříme asi 15 minut a horké naplníme do sklenic. Vybírání chloupků a semen z vnitřků plodů si můžeme ušetřit, rozvaří se.

 

Šípky

Sdílet
 

LUNÁRNÍ kalendář

2017

29

duben

Svátek má Robert

Ve dnech Blíženců nezaléváme pokojové rostliny.

Zvěrokruh

Po celý den je Měsíc ve znamení Blíženců

vychází

zapadá

04:42

19:17

07:10

22:57

Fanděte nám na facebooku
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Doporučujeme

ZK_2017_3DZde v prodeji

  • Banner

Partneři

  • Banner
  • Dřevostavby
  • Banner