Jak se co dělá

Termokompostéry – superrychlý kompost

07Oproti běžné kompostovací hromadě mají termokompostéry řadu výhod. Pokud v nich ukládáme zahradní a kuchyňský odpad podle pravidel, můžeme mít už za osm týdnů hotový mulčovací kompost, který využijeme jako hnojivo nebo přísadu do substrátu. Klasická kompostová zemina zraje v termokompostéru asi rok. Materiál kromě toho v kompostéru nevysychá příliš rychle a rozpadá se rovnoměrněji.
Některé modely mají u dna dvířka, jimiž můžeme odebírat hotový kompost, a shora neustále doplňovat nové zbytky. Jednou za tři roky je však vhodné celý termokompostér rozebrat a vyčistit.
Sdílet
 

LUNÁRNÍ kalendář

Data nejsou k dispozici.

Fanděte nám na facebooku
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner
  • Banner

Doporučujeme

ZK_2017_3DZde v prodeji

  • Banner

Partneři

  • Banner
  • Dřevostavby
  • Banner