Jak se co dělá
Jak uskladnit vlašské ořechy
Špatně uskladněné vlašské ořechy snadno podléhají zkáze: žluknou nebo plesnivějí. Plíseň je poměrně nebezpečná, protože přežívá i vysoké teploty při pečení. Jak tedy správně skladovat ořechy, aby vydržely chutné a zdravé až do příštího podzimu? Po sklizni by měly především několik dnů schnout na přímém slunci, teprve pak je uložíme na tmavé, chladné a suché místo. Aby nepadly za oběť myším, můžeme je naplnit do jutových pytlů a zavěsit například na trámy na půdě.
Pokud napadení myšmi nehrozí, vystačíme si s obyčejnými plastovými přepravkami, kam ořechy uložíme v tenčí vrstvě. Alespoň jednou za měsíc ořechy promícháme. Jiným způsobem je ořechy co nejdříve vyloupat a uskladnit v mrazáku.