Knihovnička
Květinová kuchařka
Květinová kuchařka - jedlé kvítí a býlí na vaření i zdobeníAutor: Jana Vlková
Nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz
Objevte nové chutě a vůně prostřednictvím jedinečných receptů s jedlým kvítím a býlím, které váš talíř promění v malířské plátno plné lákavých barev a tvarů.
Sběr květů bude díky věrným ilustracím herbáře, který je spolu s receptovou částí přehledně rozdělen do čtyř ročních období kytkožrouta, procházkou nejen růžovým sadem.
Kniha Jany Vlkové vám poradí, kam a kdy se na lov kvítí vydat, čím se vyzbrojit nebo jakým místům a rostlinám se naopak vyhnout; obsahuje 99 rostlinných druhů (přičemž barevně znázorněnou část využíváme v kuchyni), zajímavé informace i tipy a také recepty na výtečné polévky, saláty, hlavní jídla či sladkosti. Sbírání a následné zpracování darů přírody, to není jen radost z neotřelých pokrmů, ale i cesta k vnitřnímu klidu, pohodě a vyrovnanosti.
Vybíráme z receptů: Pampeliškový sorbet, Smažené akátové květy, Meruňkový koláč s levandulí, Květinový sulc, Ryby s koprovými okolíčky a begónií, Palačinky s maceškami a spousta dalších dobrot.